2014. jan. 26.

Tizenkilencedik vércsepp

Kedves Olvasók!
Rettenetesen hálás vagyok a 83(!) feliratkozóért, a sok pipáért és a rengeteg hozzászólásért. Nagyon sokat jelent nekem!
Nem olyan rég a tehetséges Carlie (A book & a mug of tea) elindította a remek Harc az eredetiségért! című projektét és készített velem egy interjút, amit ITT! elolvashattok és többet tudhattok meg a történet megszületéséről, illetve, magáról a történetről. 
Nem mellesleg pedig írt egy bejegyzést a Génről, akit érdekel, ITT! el tudja olvasni.
Dorothy Large

Tizenkilencedik vércsepp
.........................

Legnagyobb szerencséjükre nem várta őket az ajtó mögött sem Dante, sem Delila, sem pedig a bábok. Shana lélegzete elállt egy pillanatra, mikor meglátta, hogy min is van az a hatalmas kastély, melyben eddig az életéért küzdött. Egy még hatalmasabb felhőn, melyen a nap erős sugarai táncoltak. Ha nem tudná, hogy mégis milyen helyen van, azt gondolná, a mennybe jutott. A lány teljesen el volt bűvölve. A szépség és a gyönyörűség amit akkor látott, teljesen elfeledtette vele azokat a dolgokat, amiket odabent műveltek vele. Egy percre még a sebei sem sajogtak annyira.
Larion Shana arcát fürkészte. Megszorította a kezét, majd kirántotta a varázsból és rohanni kezdett. Shana egy pillanatra megijedt, mikor a felhőre lépett, azt hitte, hogy azonnal le fog zuhanni róla, de nem így történt. Csak futott és futott Larion mögött, miközben ő a kezét szorongatta és látta, hogy akár örökké is futhatnának, akkor sem érnének a felhő végére. Olyan messzinek tűnt.
Shana hangosan lihegett és észrevette, hogy Larion kicsit lelassított, csak azért, hogy a lány lépést tudjon vele tartani.
- Lehet, hogy nem vagyok egy vérrel táplálkozó valami - mondta két lélegzetvétel között. - De erre most nincs időnk!
Larion felnevetett, majd újra rohanni kezdett a régi tempóban, Shana pedig mindent megtett, hogy ne hátráltassa a fiút.
Mielőtt mindketten komolyan bízni kezdtek volna a szabadulásban, hirtelen minden irányból emberei alakok jelentek meg és körbevették őket. Ekkor megálltak. Shana térdre ereszkedve fújta ki magát, hangosan vette a levegőt, majd újra kifújta azt. Larion a lány elé lépett, majd egyetlen suhintással fejét vette az összesnek, majd azok élettelenül a földre hulltak, majd a testükből egyszerű vértócsa keletkezett. Larion elhúzta a száját. Ő is csak vérből áll. Ha meghal, belőle is csak egy szégyenteljes vörös pocsolya lesz.
A fiú megfordult, majd kezet nyújtott a lánynak.
- Gyere!
Shana bólintott, hogy megszorította Larion kezét, aki segített neki feltápászkodni és futni kezdtek. Larion tudta, hogy már csak pár perc és elérnek a felhő szélére, ahonnan pedig csak egy lépésre van a földi élet. Ez az egyetlen esélyük a menekülésre és tudta, hogy bele fog kapaszkodni minden egyes fűszálba, hogy legalább Shanát megmentse.
A lány nem akart hinni a szemének. Megpillantotta a földet, a folyókat, a dombokat és amint meglátta őket, szemébe örömkönnyek szöktek.
Larion rámosolygott.
- Menjünk! - mondta lágyan.
- Igen - bólintott Shana.
- Még egy lépés és felmosóronggyal kell majd összeszedned Shanát! - hallották maguk mögött, mire szinte egy emberként fordultak hátra. Shana majdnem felsikoltott, mikor meglátta, hogy Dante és Delila áll előttük, kicsit hátrébb pedig Dante teremtményeinek teljes létszáma. Ameddig a szeme ellátott, mindenhol olyan bábok álltak, akik a halálát akarták.
Larion habozás nélkül a lány elé állt, majd fogait kezdte csikorgatni, minden egyes sejtjéből gyűlölet szivárgott. Dante és Delila arcán ugyanazok a gúnyos érzelmek futottak végig, a fiút pedig egy pillanatra elfogta az undor. Hogyan szerethetett egy ilyen lányt? Miért nem látott át rajta?
- Mégis mit gondoltál, Larion? - lépett előre Dante. - Azt hiszed, hagynánk, hogy csak úgy lelépjetek?
- Nem - jelentette ki a fiú. - Tudom, hogy nem hagynád. Azt is tudom, hogy felesleges lenne veled harcolni.
Dante ajkai büszke, széles vigyorra húzódtak, kezeit keresztbe fonta a mellkasán és arra várt, hogy Larion mikor adja meg magát. Elképzelte Shana vérének édes ízét és szinte összefutott a vér a szájában, mikor arra gondolt, hogy hány évet fiatalodhatna vele és, hogy mennyi bábot teremthet még magának, akik hűségesen szolgálnák őt.
- Szóval belátod? A helyzeted kilátástalan! Talán jobb lenne, ha megadnád magad! - nevetett fel harsányan a férfi, hátravetett fejjel.
Shana végig csendben tűrte, szemeivel pedig Delila arcát fürkészte. Nem tudta leolvasni róla az érzelmeket, ajka szegletében mintha mosoly bujkált volna, smaragdzöld szemei mégis másról árulkodtak. Nem értette a nőt. Ha nem akarja ezt csinálni, miért nem menekül el? Ha pedig mégsem így lenne, akkor miért ilyen szomorúak a szemei?
- Add át a lányt, téged pedig elengedlek! - Shana összerezzent. - Fair ajánlat, nem?
- Tudom, hogy nem lenne értelme annak, hogy megtámadjalak! - ismételte Larion. - De azt is tudom, hogy te pedig nem vagy képes utánunk jönni!
Dante arcáról lefagyott a mosoly. Kezeit leengedte, azok pedig lazán a testéhez csapódtak és kikerekedett szemekkel figyelte a fiút. Egy ideig senki sem szólalt meg, a feszültséget a levegőben szinte vágni lehetett volna. A férfi arcán végiggördült jéghideg verítéke, majd feszengve nevetni kezdett.
- Mégis honnan veszed ezt a baromságot?
- Azóta sejtettem, mióta Shana után küldted Xerxest. Saját kezeddel intézted volna el őt, ha ennyire fontos neked a vére. De a mostani viselkedésed alapján, már biztos vagyok benne - vigyorgott a fiú, majd közelebb lépett Dantehoz. - Szóval a nagy és hatalmas Danténak mégis van egy gyenge pontja. Vajon miért nem tudsz a Földre jönni? Talán mert a te testedben nem található emberektől származó vér, igazam van?
- Elég legyen ebből a baromságból! - ordított a férfi. - Mégis miért ne tudnék a földre menni? Badarság! Hiszen az emberek vérével táplálkozom!
- Lehet. De téged nem emberek vérével teremtettek. Azaz te sosem tartoztál semmilyen formában az emberi élethez és a Földhöz!
- Így igaz! - szólalt meg végre Delila. Hangja elcsuklott, majd felemelte a fejét és egyenesen Larion szemeibe nézett. A fiú hirtelen elfelejtett levegőt venni. Ugyanezt a tekintetet látta mindig, mikor a lányra nézett, de mostanra már tudta, hogy ez nem a valóság. Delila maszkja lecsúszott odabent a kastélyban, s akkor Larion meglátta a valódi alakját. A lány hiába vette most vissza, a fiú már tudja, hogy mi lapul az álarc alatt. Többé nem fogja átverni. - De én utánatok tudok menni! S addig nem állok le, míg a saját kezeimmel nem roppantom össze annak a cafkának a koponyáját!
- Ebben az esetben... - Larion elmosolyodott. - talán jobb lenne, ha most azonnal megölnélek! 
Delila ösztönből hátralépett egy összevont szemöldökkel figyelte a fiút. Szemei újból lángokban úsztak miközben fogait csikorgatta.
- Szóval meg akarsz ölni? Na ne szórakozz velem! - kiabálta a lány teljesen kikelve önmagából. - Egy egyszerű halandó miatt? Csalódtam benned, Larion. Amikor eljátszottam, hogy bármit is érzek irántad, legalább tartottalak valamire. Olyan kegyetlenül csapoltad le az áldozataidat, nem éreztél közben semmit és ez tetszett. Ha jobban belegondolok, talán beléd szerettem volna, ha még meg is ölöd őket!
Delila hangosan vette a levegőt, ujjait görcsösen ökölbe szorította és eddig rendezett, méz szőke haja, most csapzottan a homlokához tapadt. Shana megrémült és nem mert megszólalni. Biztonságban érezte magát Larion háta mögött, mégis tudta, hogy ez az őrült nő bármikor elveheti az életét. Közelebb lépett az előtte álló fiúhoz, csökkentve köztük azt a pár méter távolságot. Minél távolabb volt tőle, annál bizonytalanabbnak érezte magát. Tudta, hogy függ ettől ez embertől, erre pedig még sosem volt példa. Ez az érzés valamiért boldogsággal töltötte el.
- Rajta hát, Larion! - szakadt ki Delilából. - Öld meg ezt a lányt! Öld meg és megkapsz mindent, amire vágysz!
Larion hangosan, hátravetett fejjel felnevetett. Öblös kacaja szinte visszhangot vert, Delila pedig még dühösebb lett, mint eddig.
- Nem te vagy az, akire vágyom és egész biztos, hogy ezen a helyen sosem kapnám meg azt, amit akarnék! - szólalt meg végül a fiú.
- Elég legyen! - ordított Dante. Szemei véreressé váltak és kidülledtek, arca pedig még sápadtabb lett, mint eddig. Úgy sipítozott, mintha csak ezernyi tűvel szurkálnák, zaklatottan és az eddigi magabiztossága úgy illant el, mintha sosem lett volna. - Olyan kínkeserves halálban lesz részetek, mint még soha senkinek!
- Csend legyen, Dante! - szólalt meg Larion a lehető legnyugodtabban. - Nem tudod, hogy a veszteseknek jobb hallgatniuk? 
Ekkor a fiú Delilára nézett.
- Téged pedig ha egyszer is megpillantalak a Földön, szó nélkül megöllek! Akkor is, ha egykor szerettelek!
Ekkor Larion hátrafordult, magához rántotta Shanát, aki annyira megszeppent, hogy szó nélkül tűrte, mikor a fiú levetette magukat a felhőről és átadta testüket a magasságnak.

11 megjegyzés:

  1. Szia :)
    10/10 imádom a blogod :)
    Hamar jöjjön a következő rész.
    Brutálisan érdekes a történet.
    Csak igy tovább.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Valaki! :D

      Nagyon örülök, hogy sikerült elnyernem a tetszésedet, a következő rész, ha minden jól megy hétvégén érkezik. Remélem az is tetszeni fog! :)

      Puszil,
      Dorothy L.

      Törlés
  2. Kedves Dorothy!

    Gratulálok az elismeréshez, amit Carlie-nak hála kaptál, és azt hiszem, ezzel senki sem vitatkozhat: tényleg eredeti és egyedi a blog! Ráadásul mindig meg tudsz lepni valamivel! Például most ez a Dantés fordulat nekem különösen elnyerte a tetszésemet. Furcsa egy fantasy-féle történetre azt mondani, hogy valósághű, pedig a Tiéd az. Egy olyan világot, fajt, meg mindent építettél fel, hogy már tényleg azon kattog az agyam, mi s hogyan lehetséges velük, pedig tudom, hogy nem valós lények. Örülök, hogy Larion rájött Dante gyenge pontjára illetve, hogy kiállt magáért, magukért. Shana pedig megint bebizonyította, hogy talpraesett lány.
    Szóval, ismételten csak nagyon tetszett! Gratulálok, és csak így tovább! Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz még itt!

    Ölel, FantasyGirl

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága FantasyGirl!

      Az igazat megvallva, nem fantasy történetnek indult az elején, hisz igazán nem is vagyok oda a műfajért, de valahogy ennek így kellett lennie. :) Nagyon örülök, hogy ilyen gondolatokat kelt benned a történet, és annak is, hogy sikerült téged meglepnem! Remélem a következőkben sem fogsz csalódni bennem. :)
      Köszönöm szépen, hogy újra itt voltál, olvastál és írtál nekem!

      Puszil,
      Dorothy L.

      Törlés
  3. Drága Dorothy!

    Hűha, igazán meglepő volt, hogy Dante nem juthat a Földre. Egy nagy fordulat. Örülök, hogy a kis csapat kapott egy kis egérutat, vagy az is lehet, hogy a szabadságukat, minden esetre, imádom!

    Puszi,
    Cleo

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Cleo!

      Örülök, hogy sikerült meglepnem téged és remélem kíváncsian várod a következőket is. Köszönöm szépen, hogy újra itt voltál, olvastál és írtál. Mindig sokat jelent! :)

      Puszil,
      Dorothy L.

      Törlés
  4. Drága Dorothy!
    Nagyon tetszett ez a rész is. Tényleg hatalmas fordulat volt, hogy Dante nem juthat a Földre! Nagyon szorítok Larionnak és Shanának! Csak így tovább, nagyon várom a következő részt! :)
    Ölel,
    Messo

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Messo!

      Őszintén nagyon izgultam azért, hogy megfelelő fordulatokat tudjak beleszőni a történetbe, mert nem érezem magam túl tapasztaltnak a meglepő fordulatokban, de örülök, hogy mégis el tudtam nyerni vele a tetszésed! :)
      Köszönöm szépen, hogy itt voltál, olvastál és írtál! :)

      Puszil,
      Dorothy L.

      Törlés
  5. Kedves Dorothy!
    Fuu, de régen írtam. Mint minden rész, ez is egyszerűen fantasztikus. Imádom Lariont, azt hittem hogy vissza megy Deliellához. De most sem okoztál csalódást. Alig várom már a következő részt. :)))

    Xxx Mimi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Mimi!

      Nagyon örülök, hogy nem okoztam neked csalódást és annak is, hogy várod a következő részt. Remélem az is elnyeri majd a tetszésedet. Köszönöm szépen, hogy itt voltál, olvastál és írtál nekem! :)

      Puszil,
      Dorothy L.

      Törlés
  6. thanks to DR AKHERE WHO HELPED ME IN WINNING MY EX HUSBAND WHO RESIDE IN USA BACK TO ME AND I AM VERY GRATEFUL FOR HIS HELP TO ME AND MY FAMILY BECAUSE HE IS NOW LOVING AND CARING AND HE NOW SPEND TIME WITH ME AND MY KIDS THE WAY THAT I WANT IT TO BE AND THANKS TO YOU DR AKHERE FOR HELPING ME AT THE TIME I NEEDED YOU AND SHOULD USE NEED HIS HELP KINDLY CONTACT HIM VIA EMAIL AKHERETEMPLE@GMAIL.COM

    VálaszTörlés